Töihin tai opiskelemaan ulkomaille

Nuori, oletko lähdössä töihin tai opiskelemaan ulkomaille? Ensiksi onnittelut rohkeasta päätöksestä! Edessä on huikea reissu uusiin kokemuksiin, kohtaamisiin ja ihmisenä kasvuun. Haluan tarjota sinulle vinkkejä ja tukea, jotta kokemuksesi olisi ikimuistoinen ja sinua myöhemmin myönteisesti kannatteleva.

Miksi olisin hyvä koutsi?

Olen itse lähtenyt 19-vuotiaana ensin töihin ulkomaille ja sieltä suoraan opiskelemaan. Vuodet sisälsivät loma-aikoina vapaaehtoistyötä ja valmistumisen jälkeen töitä kohdemaassa. Yksi parhaimmista kokemuksista elämäni aikana!

Myöhemmin syventyminen ihmiseen psykologisesta vinkkelistä auttaa valmentamaan sinua uusiin tilanteisiin. Työni kielen kouluttajana auttaa ratkomaan pulmia vuorovaikutuksessa. Sosiaalipsykologin perspektiivistä katselemme tarkemmin uutta sosiaalista ympäristöäsi. Vahvistamme vuorovaikutustaitoja, joustavuutta ja myönteistä asennoitumista.

Mitä aiheita käsittelemme?

Ennen lähtöä pohdimme odotuksia, toiveita ja haaveitasi. Puhumme peloista ja epävarmuuden sietämisestä. Etsimme yksilöllisiä keinoja jännityksen lieventämiseen. Vahvistamme ongelmanratkaisutaitoja ja valmistaudumme kulttuurisokkiin.

Kohdemaahan saapumisen jälkeen tapaamisissa kuulostelemme ajatuksia, tunteita ja kokemuksiasi tilanteista, joissa olet ollut. Etsimme keinoja stressitilan lieventämiseen, kun muutto, kulttuurisokki ja arkeen sopeutuminen vievät voimia. Yksilöllisistä tarpeista riippuen saatamme käsitellä turhautumista, pettymyksiä, ulkopuolisuuden kokemusta, yksinäisyyttä, sosiaalista jännittämistä, muutokseen sopeutumista, uuden kulttuurin ja sen tapojen ymmärtämistä, koti-ikävää sekä omaa identiteettiä.

Lähtijän kotiinpaluu-paketissa keskustelemme paluun virittämistä kokemuksista ja mahdollisista ristiriitaisista tunteista. Käsittelemme yksilöllisesti aiheita, joita voivat olla ulkopuolisuuden kokemus, identiteettikriisi ja sopeutusmiongelmat. Ulkopuolisuuden kokemus kotimaassa saattaa hämmentää. Muut ovat jatkaneet elämää poissaollessasi ja edessä on muuttunut tilanne, vaikka muistat asiat itse siten kuin lähdit tai huomaat asioiden olevan paikallaan, kun olet siirtynyt eteenpäin. Saatat kokea muuttuneesi ihmisenä niin paljon, että entiset ihmissuhteet tuntuvat haastavilta. Etsimme keinoja henkisen kuormituksen lieventämiseen.


Lähtijän kick-off

Tiivis 5 kerran kokonaisuus, jossa saat tukea ja valmennusta ennen lähtöä sekä kohdemaahan saapumisen jälkeen. Tapaamisajat sovitaan yhdessä.

* 2 tapaamista etänä tai lähivastaanotolla ennen lähtöä
* 3 tapaamista etänä kohdemaahan saapumisen jälkeen:
* Ensimmäinen tapaaminen 1-2vk sisällä saapumisesta
* Toinen tapaaminen 1-2kk sisällä
* Kolmas tapaaminen 3-4kk sisällä

   Lähtijän vuosi

   Laajempi 14 kerran kokonaisuus, jossa saat tukea ja valmennusta ennen lähtöä sekä pidempään kohdemaahan saapumisen jälkeen. Tapaamisajat sovitaan yhdessä.

   * 2 tapaamista etänä tai lähivastaanotolla ennen lähtöä
   * Ensimmäinen tapaaminen 1-2vk sisällä saapumisesta
   * 11 tapaamista etänä ensimmäisen tapaamisen jälkeen kuukausittain

    Lähtijän kotiinpaluu

    Tiivis 3 kerran kokonaisuus, jossa käsitellään kotiinpaluuta ja paluusokkia kotimaahan saapumisen jälkeen. Tapaamisajat sovitaan yhdessä.

    * Ensimmäinen tapaaminen etänä tai lähivastaanotolla 1kk sisällä
    * Toinen tapaaminen etänä tai lähivastaanotolla 2kk kuluttua
    * Kolmas tapaaminen etänä tai lähivastaanotolla 3kk kuluttua

    Varaa paketti

    Hinnat